Oliwer Lundberg

Det blir inte alltid som man tänkt sig…

BVC

på 15 mars, 2012

Idag har Oliwer varit på 4-månaderskontroll på BVC där man bl.a. kollade vikt och längd. Idag väger Oliwer 4680 gram, är 58 cm lång och har ett huvudmått på 39 cm.

Gällande längd och huvudmått ligger Oliwer på medel och gällande vikt så ligger han under medel men följer sin egen kurva. Tilläggas bör göras att medel här inte motsvarar en 4-månaders bebis utan det motsvarar en 2,5-månaders bebis. När det gäller för tidigt födda barn så kan man tala om dels en faktisk ålder räknad från den dag han faktiskt föddes, dels en korrigerad ålder räknad från den dag då han var beräknad att födas. Medelkurvan som nämnts här utgår från den korrigerade åldern.

Ersättningen ska han fortsätta äta tills han är 6 månader gammal, så där blir ingen förändring nu. Däremot ska vi som föräldrar försöka styra lite för att förhoppningsvis få matningarna mer regelbundna, att de sker mer eller mindre med jämna mellanrum, på mer eller mindre fasta tider. Det underlättar när vi sen ska föra in annan typ av mat. Åtminstone en av Oliwers föräldrar, den som just nu sitter vid tangentbordet, är fylld med diverse känslor gällande hur detta ska gå till och hur pass ork och tålamod det finns för detta. Men det ska gå, det är något vi har önskat ett tag nu.

Nu är den nya BVC-sköterskan i tjänst och när man jämför henne med den kvinna som var där tidigare så är det som natt och dag. Nu har vi en sköterska som följer upp hur saker och ting varit sen förra gången, en sköterska som svarar på våra frågor utan att googla dem först, en sköterska som klarar av att göra en egen planering. Hon ger ett mycket bra intryck, professionellt och tryggt.

Nästa BVC-besök blir den 19 april när Oliwer är 5 månader gammal. Då är det återigen dags för vaccination, men innan sprutor ges ska vi diskutera lite kring hur förändring blir i mat framöver.

Avslutar dagens inlägg med en bild på en glad liten skit.


2 responses to “BVC

  1. Magnus Lundberg skriver:

    Grattis på namnsdagen önskar Mobror Manne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: