Oliwer Lundberg

Det blir inte alltid som man tänkt sig…

Medicin

på 15 mars, 2012

Sen Oliwer föddes har han en gång per dag druckit en multivitaminblandning vid namn Protovit. Det är en medicin som apoteket inte har fått sälja utan särskild licens, något som apoteket på Helsingborgs lasarett har men som många andra apotek inte har. Tre flaskor skulle han tömma, 12 droppar per dag vilket motsvarade 0,5 ml. Dyr är den också men det fick vi ta då detta var något som Oliwer behövde.

Oliwer har även fått dricka en järnmedicin som heter Niferex två gånger dagligen. Antal droppar per gång har styrts av Oliwers viktökning. Det började med 1 droppe två gånger dagligen i en veckas tid för att vänja magen vid denna medicin. Det ökades därefter till 2 droppar två gånger dagligen. Efter att Oliwers vikt passerat 3,5 kilo ökades dosen till 3 droppar två gånger dagligen. Detta skulle pågå så länge som vi hade Protovit kvar. Båda medicinerna skulle alltså avslutas samtidigt.

Ikväll intogs sista cocktailen bestående av Protovit och Niferex. Imorgon börjar vi med D-droppar som alla bebisar tar. Vi föräldrar tycker det ska bli underbart att slippa ovanstående flaskor och hoppas att Oliwer är enig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: