Oliwer Lundberg

Det blir inte alltid som man tänkt sig…

Sova säng, säng, säng

på 20 mars, 2012

För en tid sedan, vi minns inte hur länge sen, hade vi svårigheter att få Oliwer att sova i egen säng. Så fort vi la ner honom, började han gallskrika. Det enda som fick honom att komma till ro, var att få sova på någon av oss, på någon av våra magar. Det gav oss föräldrar inte den sömn vi behövde, då man inte sov på samma sätt och lika djupt med gulleplutten på magen. Efter en tid med ett x antal sådana nätter, kom vi på ett sätt som fick Oliwer att komma till ro i egen säng, detta efter rådfrågan hos andra i vår närhet. Det visade sig att hans säng med största sannolikhet var för stor och kändes otrygg. Det räckte att vi snurrade en filt och la runt honom, så begränsade den utrymmet tillräckligt för att det inte skulle vara lika skrämmande att ligga där. Då såg det ut så här:

Oliwer virades även in i en gosig filt så att han inte skulle väcka sig själv av sina reflexrörelser.

I helgen som nyligen avslutats kunde vi ta bort den snurrade filten. I takt med att Oliwer blivit större, har sängen troligen känts mindre och mindre skrämmande. Den virade filten som Oliwer använt som täcke är nu också borta och han använder nu det vanliga täcket. Då kan man ha det så här gött:

När man har det så gött så kan man kosta på sig att vakna till lite framåt småtimmarna bara för att lura mamma. Natten till måndagen hade Oliwer ljud för sig vid kl. 05.15. Mamma gjorde då sig klar för att gå ner med Oliwer och ge honom mat. Det brukar ju vara dags för en matning vid den tiden. Dock kom Oliwer till ro igen, han vaknade aldrig tillräckligt mycket för att tydligt uttrycka eventuell hunger, istället sov han till 07.45. Men så glad som han var den förmiddagen sen, så var det nog ett stort nöje att dra upp mamma ur sängen så tidigt.

Avslutar detta inlägg med en RIKTIG vårbild som Oliwer och mamma såg på sin promenad under gårdagen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: