Oliwer Lundberg

Det blir inte alltid som man tänkt sig…

Föräldragrupp

på 26 mars, 2012

Den nuvarande BVC-sköterskan hann inte vara i tjänst länge innan hon tog tag i att skapa föräldragrupper. Idag var det dags för första träffen.

Tio stycken skulle vi vara i gruppen, en hade ringt och sjukanmält sig, fyra dök inte upp av okänd anledning och fem närvarade. Förutom Oliwer och mamma Linda så var där ytterligare två söta killar och två söta tjejer. Den ena tjejen, Lykke, och hennes mamma Michelle träffade vi även i fredags på återträffen med föräldrautbildningsgruppen. Den andra tjejen, Alice, var äldst i gänget med sina snart sex månader. Hennes mamma Camilla berättade att Alice var yngst i en syskonskara på fem stycken. När vi berättade för pappa Albin om denna grupp, så visade det sig att lilla Alice också haft äran att bli fotad på Adapt Media. Den ena killen firar födelsedag på samma dag som Lykke, d.v.s. 11 januari. Hans namn är vi i nuläget osäkra på men det vi vet med säkerhet är att han är stor. Han vägde nästan 4,4 kg vid födsel, relativt nära vad Oliwer väger idag som 4-månaders bebis. Den andra killen, Hugo, kom tillsammans med sin mamma Josefin. Hugo hade tydligen också haft lite bråttom till världen, så där har de något gemensamt han och Oliwer.

Alla bebisar skötte sig bra. Om ni frågar Oliwer vad han tyckte om sina nya kompisar så har han inte en susning, då han sov sig igenom hela träffen. Men, som BVC-sköterskan kommenterade, så visade Oliwer klart och tydligt att bebisar låter trots att de sover och att man som förälder inte behöver springa till sin bebis vid minsta ljud. Hon menade på att han sovit sig igenom träffen samtidigt som han pratat sig igenom den. Men nästa gång hoppas vi att han är mer vaken och med för då vankas det massage.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: