Oliwer Lundberg

Det blir inte alltid som man tänkt sig…

Ögonkliniken

på 7 maj, 2012

Idag, måndagen den 7 maj, vaknade Oliwer och mamma Linda som vanligt efter en skön sovmorgon och gick upp för att äta frukost. Planen för dagen var att åka iväg och handla lite, men den planen gick i stöpet då en bil inte startade och pappa Albin fick ta den andra bilen till jobbet. I samband med frukosten ringde telefonen och det var från ögonkliniken på Ängelholms sjukhus. Tidigare har det gått iväg en remiss dit med anledning av att Oliwer vid mer dovt ljus har olika stora pupiller. Vi har väntat på att bli kallade dit och idag ringde de då de fått ett återbud. De undrade om vi kunde komma dit idag kl. 13.00. Efter lite pusslande så löste det sig som så att Albin fick komma hem med bilen, Linda och Oliwer fick köra Albin tillbaka till jobbet för att efter att ha lämnat honom där köra vidare till sjukhuset.

På ögonkliniken blev det först en förundersökning där man bl.a. lyste i Oliwers ögon, försökte se hur pass med han var, försökte göra en form av syntest samt droppade en vätska i ögonen som skulle vidga pupillerna. Vid denna förundersökning framkom inga konstigheter och Oliwer satt tyst och stilla mest hela tiden. Han ville dock inte riktigt vara med på syntestet men det var de lite beredda på. Oliwer var t.o.m. tyst när de droppade vätskan i ögonen.

Efter förundersökningen fick vi sitta en stund i väntrummet, då vätskan skulle hinna börja verka. Under den tiden påbörjade Oliwer sin lunch.

Efter att halva lunchen hade försvunnit med god aptit blev vi inkallade till läkaren. Hon kollade Oliwers ögon med en form av en liten apparat som liknar en som optiker använder vid synundersökningar. Läkaren gjorde även lite andra kontroller av ögonen. Återigen en tyst Oliwer som satt nöjt i mammas knä och sög på hennes finger. Vid denna undersökningen framkom att Oliwer är översynt, precis som far sin, och kommer att behöva glasögon i tidig ålder. Kanske inte så konstigt då både mamma och pappa har synfel. Nu kommer ögonkliniken att följa Oliwer för att se hur synutvecklingen blir och vi kommer därför att bli kallade igen om 6 månader. Skulle han börja skela en hel del innan dess, så skulle vi höra av oss.

När alla undersökningar var klara, slukade Oliwer resten av sin lunch. Det var nog en pärs för honom att tillbringa denna tid på ögonkliniken, för han slocknade snabbt i bilen, han sov igenom hela handlingen på Maxi, han sov på vägen hem men vaknade lagom till att det var dags för mat igen när vi väl var hemma i tryggheten igen. Han lyckades därefter slockna igen när han tillsammans med mamma Linda hämtade pappa Albin på jobbet. Resten av kvällen har dock gått i kinkighetens tecken, t.o.m. så vi började fundera på om han hejar på Danmark då det inte går så bra för dem i matchen mot Sverige.

Oliwer har idag gjort sina föräldrar stolta, när han skött sig så otroligt bra. En sådan här fin present får man då:

En vibratorleksak som kommer att få följa med Oliwer på diverse utflykter, då den kommer att bo i skötväskan.

Sist men inte minst vill Oliwer önska sin kompis Julia ett stort grattis på hennes 2-årsdag. Hoppas hon har blivit ordentligt firad med massor av presenter. Om drygt ett halvår är det dags för Oliwer att fira sin första födelsedag.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: