Oliwer Lundberg

Det blir inte alltid som man tänkt sig…

BVC

på 16 maj, 2012

Tänka sig, på lördag blir Oliwer 6 månader. Så idag var det 6-månaderskontroll på BVC som stod på schemat, vilket inkluderade att träffa både sköterska och läkare. Ja, en sjuksköterske-elev fanns också där och hon verkade Oliwer tycka var rolig att titta på.

Vad gäller vikt och längd så fortsätter kurvan uppåt. På en månad har Oliwer ökat 490 gram och väger nu 5870 gram. Han har växt 2 cm under samma tid och är nu 64 cm lång. Det konstaterades också att Oliwers ryggrad inte är riktigt rak och remiss kommer därför att gå iväg till ortopeden. Så får vi se vad de säger om det, om det kan behövas någon korsett eller något annat för att rätta till det. Det är ju inget som hindrar Oliwer idag, han rullar runt, han ligger på mage och håller upp huvudet, han sprallar. Så oron är inte alltför hög hos föräldrarna.

Nu ska vi också jobba ännu mer aktivt på att få in annan mat i Oliwers kost och se till att ersättningen inte längre ska stå på menyn. Nu inledningsvis blir det mest fokus på gröt och välling, för att sen mer och mer föra in fruktpuréer och andra matigare puréer. Det blir en spännande resa.

Denna gröt har Oliwer redan provat på och äter gärna upp en eller två smakportioner. Förhoppningsvis kan vi snart börja med hel portion.

Idag har Oliwer för första gången smakat välling och det verkade gå hem. Så kanske ersättningen snart är ett minne blott.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: