Oliwer Lundberg

Det blir inte alltid som man tänkt sig…

”Tannamagaren”, översättning och gungeligung

på 5 juli, 2012

Igår, den 4 juli, skulle Oliwer för första gången till Folktandvården. Han skulle då få träffa en tandhygienist, som skulle lämna lite information till oss som föräldrar samt se om några tänder var på gång. Tandhygienisten kunde inte direkt behärska svenska språket, hon körde på i ett rasande tempo (betydligt värre än barnläkaren på BVC som jobbar enligt löpande-bandet-principen, dock mycket duktig i sin profession) och gav ingen som helst vettig information. Får hoppas att den lilla bok vi fick, ger mer. När man hör talas om andra som varit iväg på samma sak på andra orter, så har de fått mer nyttig och användbar information samt att barnet fått sin första tandborste. Oliwer fick minsann ingen tandborste, men det har givetvis vi föräldrar sett till att han nu äger en.

I ett tidigare inlägg lämnade vi ordet till Oliwer, men då alla kanske inte förstår och behärskar ”oliwerska” så har vi ordnat fram en skriftlig översättning. Det har koppling till ovanstående. Här kommer översättningen:

Hej alla! Nu händer det saker minsann. Jag börjar nämligen bli en stor gosse nu. I min mun börjar små tänder att titta fram. En tand har redan börjat visa sig, man känner en vass spets. Vi gissar sen att ytterligare en tand är på väg, det verkar så när man tittar på tandköttet. Jag är inte så besvärad av det, men det kliar ju förstås en del. Men då biter jag bara lite extra på mina bitringar och mina kompisar. Bildbevis på detta fenomen får komma när tanden är mer synlig. Hej då!

Denna lilla tand som nu börjat visa sig registrerades också av tandhygienisten.

Besöket på Folktandvården ägde rum på förmiddagen och kan sägas vara den dagens måsten. Efter det måste man ju även kunna ha lite kul. Oliwer och mamma Linda begav sig då ut på promenad och hamnade då på en lekplats med rolig gunga. Det blev en kort stunds gungning för Oliwer, den första någonsin, innan Oliwer slocknade i vagnen på väg tillbaka hem.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: