Oliwer Lundberg

Det blir inte alltid som man tänkt sig…

Ortopeden

på 6 augusti, 2012

Då var det dags för steg två gällande Oliwers inte helt raka rygg. Idag hade vi tid hos ortopeden på Ängelholms sjukhus. Vi hade tid kl. 11.15, vi steg innanför ortopedens dörrar 10.58, gick därifrån 11.05. Slutsats: Det tog nästan längre tid att ta sig från receptionen i huvudentrén till ortopedmottagningen än vad det tog att vara inne hos ortopeden. Bara en liten parentes.

Så vad hade hon då att säga? I 50 % av skolios-fallen växer det bort av sig själv. I övriga 50 % av fallen kan man vidta åtgärder. Vi ska till röntgen om troligtvis 2-3 veckor, så att de har något att utgå ifrån, d.v.s. om röntgen visar något (kan ibland vara svårt att se nämligen). Efter röntgen kommer vi att få telefontid med ortopeden för närmare besked om vad det har visat. Oliwer kommer sedan att följas så att man så småningom kan komma fram till vilka 50 % han tillhör. Han ska dock fortsätta att vara som alla andra bebisar, utvecklas och få igång motoriken. Det finns i dagsläget inget som han inte får göra, vi ska dock tänka på att om han t.ex. ligger så att ryggen ser lite extra krokig ut så ska vi försöka ändra på hans liggställning. Det verkade även som om det ska förekomma någon kontakt med sjukgymnasten. Antar att hon kanske kan ge tips på övningar eller dylikt som kan stärka ryggen på något sätt. Ingen verkar dock vara så orolig.

Som vanligt skötte sig Oliwer exemplariskt under hela det långa läkarbesöket. 🙂

Så fortsättning följer med andra ord.

Annonser

2 responses to “Ortopeden

  1. Jasmine skriver:

    stakas lilla oliwer hoppas allt går bra med oliwer. Jag tänker på er hela tiden. Ha en bra dag. Önskar Jasmine Lif grönholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: