Oliwer Lundberg

Det blir inte alltid som man tänkt sig…

Telefontid

på 30 augusti, 2012

Den 21 augusti blev Oliwer röntgad med anledning av hans krokiga ryggrad. Vi fick inget besked då om vad bilderna visade, utan det skulle vi få veta i samband med bokat telefonsamtal med barnortopeden. Igår ägde detta telefonsamtal rum.

Röntgenbilderna visade att Oliwers krokiga ryggrad beror på att en kota (tror det var nedersta bröstryggskotan) är felställd eller vad de nu kallar det. Den är kilformad och det gör att ryggraden inte kan växa rakt. Barnortopeden har under gårdagen skrivit ett brev till ryggdoktorer i Malmö för att få deras utlåtande kring röntgenbilderna. Det blir upp till dem att avgöra hur ärendet kommer att hanteras, om de vill träffa Oliwer personligen i Malmö innan de säger mer om den vidare gången eller om de anser att det räcker att Ängelholm/Helsingborg fortsätter ha hand om det. När svar kommer från Malmö, kontaktar barnortopeden oss igen för vidare information. Hon gissade att inom en månad kommer beskedet från Malmö.

På barnortopeden låter det som att vi får ställa in oss på att detta är något som behöver åtgärdas, troligen i form av en operation, när Oliwer är äldre. Vad som menas med äldre i detta sammanhang är ännu oklart, om det är om ett par år eller om det är om tio år… Det lär bli en och annan röntgenbild till innan dess, i syfte att se hur ryggraden utvecklas när Oliwer växer. Så just nu är det bara att invänta ryggdoktorerna i Malmö.

Glädjande är dock att Oliwer inte verkar ha besvär av sin rygg idag, han upplevs som en av de mest rörliga och har inte ont av sin rygg.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: