Oliwer Lundberg

Det blir inte alltid som man tänkt sig…

Hälsa och utveckling

på 11 oktober, 2012

Den 19 september var det återigen dags för BVC. Det var då dags för 10-månaderskollen, där vikt och längd samt läkarträff stod på agendan. Vikten visade nu 8080 gram och längden visade 74 cm. Läkaren hade inte mycket att säga, han anser att Oliwer växer bra. Dock undrade vi som föräldrar om läkaren var extra snurrig denna gång, då han lyfte upp Oliwer och sa att ryggen ju var rak och fin. Därefter satte han sig vid Oliwers journal och läste in sig lite och en ny koll på ryggen gjordes. Då konstaterande han att han såg fel första gången.

När det gäller ryggen, så har ju röntgen vi varit iväg på tidigare visat att en kota är kilformad och därmed hindrar ryggen från att växa rakt. Ortopeden, som remitterade till röntgen, skickade bilderna till ryggdoktorer i Malmö för att få deras utlåtande angående dem. Vi kommer nu att bli kallade till dessa ryggdoktorer i Malmö för ytterligare röntgen. Så det ser ju ut som att även de kommer att vara inblandade i detta ärende. Var det hela kommer att sluta, kan vi bara avvakta och se. Någon tid till Malmö har vi ännu inte fått.

För övrigt har Oliwer hållit sig frisk på sistone, han har enbart haft lite besvär med hosta. Annat kan man säga om hans föräldrar, som samtidigt låg däckade i rejäla förkylningar/influensor. För pappa Albin blev det även öroninflammation och för mamma Linda blev det även halsfluss och ögoninflammation. Under denna sjukdomspärs fick Oliwer chansen att tillbringa ett dygn med mormor, så att vi föräldrar fick chansen att sova en hel natt och få en hel dags vila. Oliwer var givetvis saknad under detta dygn, men inte helt fel att få lite tid att återhämta sig på.

Sömn ja, det är ett helt annat kapitel. Vi har tidigare varit bortskämda med att Oliwer sovit hela natten, uppemot 12 timmar i sträck, utan att vakna överhuvudtaget. Nu har vi haft flera nätter som innehållit avbruten sömn. Det har då inte handlat om korta avbrott, innehållandes ett blöjbyte eller lite välling. Nä det har handlat om avbrott som varat ett par timmar och under den tiden ska det härjas rundor och pratas och skrikas m.m, ja allt annat än att sova. Det går inte att sitta i gungstolen med Oliwer i famnen och vyssa honom för han är en duracellkanin som inte kan vara stilla. Det tar på krafterna, så vi hoppas givetvis att detta är något tillfälligt. Vi har hört att tonåringar sover mycket mer, så då får vi kanske chans att sova ut. 🙂

En förklaring till sömnbristen kan mycket väl vara kopplat till tänderna, som just nu håller på att öka i antal. Tand nr 4 i underkäken har tittat upp, tand nr 7 totalt. En svullnad går att se i ovankäken, vilket tyder på att det kanske är på gång en fjärde tand även där. Så kanske 8 tänder snart.

Ja det var en uppdatering kring Oliwers hälsa och utveckling.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: