Oliwer Lundberg

Det blir inte alltid som man tänkt sig…

Gud kan inte räkna

på 5 november, 2012

Den eviga berättelsen om Oliwers krokiga ryggrad fortsätter och idag var det dags att besöka ryggspecialister i Malmö. Vi var inbokade på röntgen kl. 11.45 och för att träffa läkare kl. 13.20.

Röntgen gick snabbt och tog ca 10 minuter inklusive av- och påklädning av Oliwer. Oliwer var dock inte så förtjust i dessa två tanter som skulle ”fotografera” honom och grät så att tårarna sprutade. Det var dock inte det enda som sprutade, han hämnades på tanterna genom att kissa på dem. Trots tårarna låg han imponerande stilla.

Mellan röntgen och träff med läkare skulle en god lunch intagas. Mamma och pappa irrade rundor en hel del på sjukhusområdet för att till sist hitta en restaurang/cafeteria med möjlighet att värma mat till sin son. Detta fann de i en lokal som hade koppling till Lunds universitet och de skämtade därför lite om att det blev en lång promenad (från Malmö till Lund). Oliwer åt sin lunch med god aptit samtidigt som han studerade varenda människa som befann sig i lokalen. Han försökte charma in sig hos både den ena och den andra men tyvärr var de så upptagna av annat att de gick miste om vårat charmtroll.

Kl. 13.20 satt vi snällt och väntade på läkaren på Ortopediska kliniken. Då läkaren var försenad, så hann Oliwer underhålla alla väntande patienter genom att propagera för något (tror inte många förstod vad han sa) användandes vagnens ryggstöd som sitt podium. Efter sisådär 25 minuters väntan, som kändes som en halv evighet, fick vi äntligen komma in och träffa läkaren samt hans följeslagare, en kollega från England.

Läkaren tittade på Oliwers rygg och kände på den innan han visade röntgenbilderna för oss. Bilderna blev här bättre än vad de blev på röntgen i Ängelholm och vi kunde nu få klara besked kring vad som felar i ryggen. Det visade sig att det inte alls handlar om en kilformad kota utan om att Oliwer har en extra halv kota som måste opereras bort. Läkaren berättade att det inte är någon större operation, man går in från ryggsidan (bakvägen :)) och plockar ut kotbiten samt sätter skruvar på kotan ovanför och på kotan nedanför. Läkaren kunde inte säga hur vanligt detta ryggfenomen är, men han har sett det ett flertal gånger. Han kunde inte heller säga vad som orsakat detta, inte mer än att det kan ha skett runt graviditetsvecka 8.

Den fortsatta planen är nu som följer: Någon gång efter alla storhelger som kommer framöver, kommer Oliwer att bli kallad till Malmö igen. Då för att genomgå lite förberedande undersökningar såsom t.ex. ultraljud av njurarna och magnetröntgen över bl.a. hela ryggen. Detta för att se att det inte finns några andra konstigheter. Under dessa undersökningar kommer Oliwer att vara sövd, då barn inte gärna ligger stilla så länge. Operation av ryggen kommer sedan att ske under våren/sommaren. Med andra ord snabbare än vad vi först hade trott. Så efter många turer, händer det nu grejor.

Under tiden som läkaren pratade med oss om ovanstående plan, stod hans kollega från England och studerade röntgenbilden från Ängelholm. Det han då hade gjort, var att räkna Oliwers revben. Normalt sett har en människa 12 revbenspar, men Oliwer har 13 par. Så Oliwer är verkligen en unik individ. Läkarens kommentar var: Det är svårt att räkna, inte heller Gud kunde räkna rätt.

Så Oliwer är född med en pupill som är större än den andra, han är född med en extra halv kota och han är född med ett extra revbenspar. Snacka om unik alltså…

Avslutningsvis kan vi säga att läkaren var en riktigt skön snubbe.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: