Oliwer Lundberg

Det blir inte alltid som man tänkt sig…

Lååååång dag

på 12 december, 2012

Oliwer kommer att genomgå en operation till våren för att ta bort en extra halv ryggkota som han har. Inför denna operation skulle det genomföras vissa undersökningar, såsom ultraljud av njurarna, magnetröntgen av hela ryggen samt en CT-skanning. Det var sagt att dessa undersökningar skulle ske efter helgerna som komma skall, men de ringde för en vecka sedan och frågade om vi kunde komma som igår.

Det blev en lång dag för hela familjen. Kl 06.15 satte vi oss alla i bilen för att bege oss till Malmö, där alla undersökningar skulle ske. Kl 07.30 anlände vi till den stora staden och Oliwer fick då äta lite frukost innan vi äntrade sjukhuset. Efter kl 07.50 fick Oliwer inte äta någon mer fast föda förrän allt var klart och efter kl 11.50 fick han inte heller dricka mer. Vi trodde detta i kombination med en mycket tidig morgon skulle göra att Oliwer blev kinkig och svår att trösta. Men (som vanligt) gör han oss föräldrar stolta och visar på hur duktig han är när det verkligen gäller. Kinkigheten visade sig först när det var ca 30 minuter kvar till undersökningarna skulle ta sin början.

Ankomst Malmö

Efter ankomst till Malmö

Under förmiddagen fick vi roa oss själva så gott vi kunde. Vi fick ett rum med en säng till Oliwer på Ortopediska kliniken, en avdelning där de sen 1 oktober inte längre brukar ha barn som patienter. Så Oliwer drog ju ner genomsnittsåldern på patienterna ganska rejält. Vi hade med oss en del leksaker till Oliwer, bl.a. hans favoritbok, hans favoritgosedjur, en gosig boll och en bitleksak.

På sjukhus

Läsa bok i sjukhussäng

För övrigt blev det även en och annan promenad med mamma och/eller pappa fram och tillbaka i korridoren. Han charmade alla som han mötte, personal såväl som patienter. Alla tyckte han var sååååå söt och en patient tyckte att Oliwer gick bättre än vad denna patient själv gjorde. I ena änden av korridoren fanns ett akvarium med stora fina fiskar som var intressanta att studera. Synd bara att de inte gick att fånga. En sovstund på mellan 1-1,5 timme hanns också med.

När klockan började närma sig 13.30 var det dags att göra Oliwer redo för undersökningarna. Kläder skulle bytas eftersom vi själva bara hade med oss kläder som hade metallknappar, något man inte får ha vid röntgen. Den underbara personalen fann en pyjamas han kunde ha. Den var förvisso lite stor men fick Oliwer att se ut som en kampsportare, eller vad säger ni?

Kampsportare2

Kampsportare

Bland förberedelserna fanns även att Oliwer fick bedövningssalva på händerna och att han fick lite lugnande medicin. Det var i samband med detta som kinkigheten gav sig som mest tillkänna. Men då började pappa Albin busa med Oliwer och genast kom skrattet fram. Världen blir ju roligare när man får se på den ur ett annat perspektiv, upp och ner.

Kul på sjukhus

Kl 13.50 var det dags för undersökningarna att ta sin början. Vi föräldrar trodde att vi skulle få bära Oliwer hela vägen dit men icke sa nicke. Det var tydligen roligt att ligga i sängen och bli rullad hela vägen. Många lampor fanns att studera och flickorna från avdelningen såg kanske roliga ut från den vinkeln. Ultraljudet stod först på agendan och magnetröntgen/CT-skanning skedde direkt efter. Oliwer var vaken under ultraljudet men fick sövas för röntgen, detta med anledning av att barn inte ligger stilla så länge. Oliwer var dock svårsövd och sov enbart ytligt, men likväl hade det gått bra.

När allt var klart, tillbringade mamma Linda och Oliwer sisådär en timme på uppvaket. Bara en förälder fick vara med här, så pappa Albin väntade i cafeterian under tiden. För en kille som Oliwer, som ständigt vill vara i rörelse, var uppvaket inget roligt ställe. Där behövde han ju vara stilla och det var inte vad han hade tänkt sig. Trots att man fick glass, så var det ändå bättre att komma därifrån. Tillbaka till avdelningen kom vi vid 17-tiden och då vankades det äntligen mat för Oliwer. Därefter kunde vi bege oss hemåt igen. Kl 18.15 lämnade vi Malmö.

Tummen

Råtta

Reflex

Några resultat från undersökningarna fick vi inte denna dag utan vi kommer att bli kontaktade längre fram.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: