Oliwer Lundberg

Det blir inte alltid som man tänkt sig…

Liten uppdatering

på 16 februari, 2013

Det har gått en vecka sedan senaste inlägget så vi tänkte det kunde vara på sin plats med en liten uppdatering. Så vad har då Oliwer hittat på de senaste dagarna?

Ett beteende som är rätt nytt är att Oliwer tydligt talar om när han vill ha något och oftast förstår vi direkt vad han vill ha. Han sträcker sig mot det han vill ha och avger sitt alldeles egna ”ah”-läte. Sträcker han sig upp mot bordet, kan han vara ute efter sin ratt, sin tv alternativt sina skor. Sträcker han sig mot bordet vid matdags, är det dags att ta sig en klunk av sin dryck innan maten får chans att nå magen igen. Sitter han i soffan i tv-rummet och sträcker sig mot köket, så är han gottesugen och vill ha sina kex och då gärna Tom&Jerry-kex. För att nämna några exempel. Och får man inte det man vill ha, så blir man givetvis kinkig en stund.

Oliwer har under en period varit mycket för att plocka med sina saker. De plockas ur och läggs tillbaka i lådor, i haklappsfickan eller vad som nu finns tillgängligt. Han har också börjat förstå hur det fungerar med legoklossar, men kanske inte helt förstått att inte alla klossar går att sätta ihop så som man gör med legoklossar. Det är tydligen mycket frustrerande när två klossar från hans sorteringslåda inte går att sätta samman.

Att sitta och mysa med mamma eller pappa och läsa bok har också blivit en upprepad grej. Oliwer kommer ibland gåendes med den bok han just då vill bläddra i och sträcker den upp mot mamma eller pappa. Då vill han sitta i knät och bläddra i sin bok. Men han sitter även gärna på egen hand i soffan med sin bok och bläddrar fram och tillbaka och ibland även upp och ner. Vid ett tillfälle ”smet” han från mamma i köket och gick in i tv-rummet, kröp upp i soffan helt på egen hand och satte sig till rätta på den gosiga filten med en av sina favoritböcker i högsta hugg. Så det får kanske bli inköp till Oliwer på kommande bokrea.

bokmal2

Oliwer har lärt sig att munnen kan man använda till fler saker än att äta och prata med. Det går även att bära saker i munnen. Det kan vara leksaksbil, matskedsmått eller varför inte sin skallra.

mått i mun

Den 2 april startar inskolning på dagis, vilket vi alla ser fram emot med spänning. Ja förhoppningsvis Oliwer också. I onsdags fick vi per telefon veta att vi får plats på det dagis som vi önskat i första hand.

För övrigt har det varit lite mys och lite bus, ett par IKEA-besök samt lite melodifestival.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: