Oliwer Lundberg

Det blir inte alltid som man tänkt sig…

Dagis – sammanfattning

på 14 april, 2013

Då var inskolningen på dagis avklarad och en sammanfattning om hur det gått är väl på sin plats.

Vecka 1

Första veckan bestod av kortare dagar som varade mellan 1-2 timmar. Dag 1 och dag 2 var förälder hela tiden närvarande, men redan dag 3 ”försvann” föräldern under 30 minuter och dag 4 i över 1 timme. Oliwer märkte inte att föräldern försvann, han var ju så upptagen med allt annat som hände runt omkring honom. Personalen trodde att Oliwer hade äldre syskon, då han är så framåt och inte ett dugg blyg. Så att vara social är kanske en egenskap vår lille gosse har. Annars inte så mycket anmärkningsvärt denna första veckan, som mest kändes som en ”känna-på”-vecka.

Vecka 2

Andra veckan bestod av lite längre dagar och innehöll några fler prövningar. Måndagen skulle innehålla både lunch och sovtid, lunchen åts med god aptit men sova skulle man ju göra hemma. När Oliwer kom på att han höll på att somna, så reste han sig upp och gallskrek. Förälder var med hela denna dag. Tisdagen skulle bestå av mellanmål, vilket den också gjorde. Trots bristande sömn innan dagis och ingen sömn på dagis, så var Oliwer på sitt vanliga strålande humör hela dagen. Det är ett humör han oftast visar upp när han är borta, även om dagis faktiskt har fått erfara hur arg och frustrerad han kan bli. Onsdagen kännetecknades av tidig morgon, då frukost skulle intagas på dagis kl. 7.30, men även av chockbesked om att Oliwer somnat i en vagn utomhus i overall och med gosiga filtar. Så pappa Albin fick snällt hämta Oliwer senare än vad som var sagt. Torsdagen och fredagen skulle varit två heldagar på dagis utan förälder närvarande, men torsdagen ändrades av okänd anledning till att enbart vara en eftermiddag utan förälder. Fredagen däremot var mer eller mindre en heldag utan förälder. Det har gått så strålande och personalen ser inga hinder utan att Oliwer kan börja sitt ordinarie dagisschema imorgon måndag.

Framsteg

Alla säger att barns utveckling tar stora språng efter dagisstart, då de ser hur andra gör och vill göra likadant själva. Vi kan bara hålla med om att så är fallet. Oliwer har nämligen tillämpat nya tekniker, speciellt i samband med måltider. Han har lärt sig tekniken att dricka ur pipmugg helt på egen hand, tidigare var det svårt att kombinera hållandet av muggen med att hålla den uppåt så att drycken kom till munnen. Han har också förstått hur man använder gaffel på ett korrekt sätt. Vi behöver fortfarande till viss del ”ladda” gaffeln men därefter fixar han ätandet på egen hand. Tidigare tog han gaffeln men plockade av maten för att med hjälp av handen föra maten till munnen.

Så imorgon börjar det på allvar. Pappa Albin börjar jobba efter sin pappaledighet och ska på vägen till jobbet lämna Oliwer på dagis. Det var först sagt att lämning sker strax innan kl. 8.00, men är nu ändrat till kl. 7.30. Det för att vi inte ska komma dit mitt i frukosten och för att Oliwer då ska äta frukost där istället för hemma. Mamma Linda blir den som får äran att hämta den stora dagis-killen efter sina avslutade arbetsdagar. Vi får väl hoppas att hon kommer ihåg att hon fortsättningsvis ska sluta en timme tidigare än vad hon gjort tidigare. 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: