Oliwer Lundberg

Det blir inte alltid som man tänkt sig…

Som ett brev på posten…

på 19 april, 2013

Två veckors inskolning på dagis avklarades. Första veckan med riktigt schema påbörjades. Men som ett brev på posten kom sjukdom som gjorde att veckan avslutades hemma tillsammans med mamma Linda.

Natten mellan onsdag och torsdag blev det inte mycket sömn för familjen Lundberg. Oliwer kom aldrig riktigt till ro, något var det som felade. Först runt kl. 01.30 fick vi alla några få timmars sömn. På morgonen konstaterade vi att Oliwer hade feber, strax under 39 grader. Dagis meddelades och mamma Linda blev en erfarenhet rikare genom att få vabba för första gången någonsin. Det fick bli en lugn dag hemma, det var trött och kinkigt och hosta verkade ge Oliwer en del besvär. Han blev dessutom rödflammig på hals och nacke.

Natten mellan torsdag och fredag innebar något mer sömn men med tidig morgon. Febern hade stigit och var nu strax över 39 grader. Fortfarande jobbig hosta och fortfarande rödflammig. Vi tog kontakt med vårdcentral för lite rådfrågning och vi fick tid hos distriktssköterska kl. 11.00. Detta med anledning av att han var rödflammig i huden och för att det var helg. De kollade öronen, som var lite röda men utan tecken på öroninflammation. De kollade tempen, som nu visade på obefintlig feber vilket givetvis berodde på att han hade Alvedon i kroppen. De tog halsprov, vilket Oliwer klarade av galant utan att skrika. Halsprovet visade positivt och halsfluss var ett faktum. Så nu är det penicillin som gäller i 10 dagar.

Kåvepenin

Trots sjukdom, så har vi ändå haft lite ”skojsigheter” för oss:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: