Oliwer Lundberg

Det blir inte alltid som man tänkt sig…

Rygg

på 21 november, 2013

Som vi tidigare har kunnat berätta, så har Oliwer en extra halv kota i ryggen. Denna extra halva kota ska opereras ut, men dit har vi inte kommit än. Däremot har följande skett:

I slutet på oktober var Oliwer kallad till röntgen i Ängelholm. Man ville ta nya bilder, en kontrollröntgen för att se vilka eventuella förändringar som har skett. Oliwer skötte detta exemplariskt och fick en liten bil som belöning.

Den 18 november var Oliwer kallad till läkare på Ortopedmottagningen i Malmö. Vi misstänkte att det skulle innebära 2 timmars bilkörning, 5 minuters läkarbesök samt ca 15 minuters väntan. Tänka sig så rätt vi hade. Läkaren berättade att man nu kan se att det hela har börjat skruva sig, en förändring som man gärna vill se innan operation sker om vi förstod det hela rätt. Innan operation sker ska barnet också helst hinna bli 2-3 år gammal, då skelettet innan dess inte är något vidare att sätta in skruvar i. Skelettet behöver ha utvecklats till en viss nivå eller hur man nu ska uttrycka det. Exempelvis jämförs skelettet på ett barn upp till 1 år som papper.

Så nu väntar en ny kontrollröntgen och ett nytt läkarbesök i februari nästa år. Eventuellt operation under våren, vilket vi håller tummarna för.

Annonser

One response to “Rygg

  1. Johanna Hedborg skriver:

    Hej! Jag hittade er då jag sökte på halv ryggkota. Vår son har det, han är 2,5 år. Vill gärna komma i kontakt med er så om ni vill får ni gärna höra av er. Hälsningar Johanna info@johannahedborg.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: