Oliwer Lundberg

Det blir inte alltid som man tänkt sig…

Hämtning

på 5 mars, 2014

Oliwer är hemma från dagis p.g.a. hög feber som bröt ut under gårdagen. Samband kan finnas med att en ny tand tittar upp. Just nu ligger han och vilar och under tiden ville han att mamma skulle hjälpa honom med ett inlägg om hur hämtningar kan gå till. Han ville förmedla detta då han tycker det är kul att testa sina föräldrar och då i synnerhet sin mamma.

Oliwer hämtas varje vardag kl. 16.30 och oftast är det mamma Linda som hämtar. Hämtningen består av minst fem utmaningar:
1. Få Oliwer att lämna avdelningen så att påklädning av ytterkläder kan ske. Oliwer får gärna extra energi när mamma kommer och far fram och tillbaka och fram och tillbaka och fram och tillbaka…Alternativt att han ska leka med alla bilar igen.
2. Få Oliwer att få på sig sina ytterkläder. Oliwer är nu i en period då han vill själv och där det tar lång tid innan han inser att han faktiskt behöver hjälp. Är det en specifik förskollärare i tjänst, så är det då hon och inte mamma som får hjälpa Oliwer.
3. Få Oliwer att gå ut till bilen på parkeringen utan att granska varenda grässtrå, varenda sten, varenda buske, varenda pinne och framför allt varenda vattenpöl på vägen till bilen.
4. Få Oliwer att vilja hoppa in i bilen så att hemfärd kan påbörjas. Oliwer älskar vattenpölar och det har varit rätt blött på marken på sistone. Behöver vi säga mer?
5. Väl hemma kommer sista utmaningen, få Oliwer att följa med in i huset. Vi bor vid en rätt bra trafikerad väg och det förekommer rätt ofta att tunga fordon susar förbi. Så stå på trottoaren eller klättra upp på vårt staket och skrika bil till varje fordon är mer regel än undantag efter hemkomst. Helst ska man stå där ända tills att pappa kommer hem.

Har man tur tar allt ovanstående 30 minuter, har man otur tar allt minst 45 minuter. Observera att detta gäller hämtning av mamma Linda. När pappa Albin hämtar, flyter allt på och det tar hälften så lång tid.

Men givetvis är det inget bekymmer att det kan ta lite tid att ta sig hem. Om Oliwer först vill visa hur fin prinsessa han är innan man åker hem, så givetvis får han göra det. 🙂

20140305-135837.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: