Oliwer Lundberg

Det blir inte alltid som man tänkt sig…

Utveckling

på 18 maj, 2014

Det har varit mycket fokus på Oliwers utveckling på sista tiden.

Måndagen den 5 maj var det dags för 2,5-årskontroll på BVC. Oliwer vägdes och mättes och det står ju klart att det är en liten kille som proportionerligt följer sin egen kurva. Oliwer väger idag 11,1 kilo och är 87 cm lång.

Förutom vikt och längd konstaterades det att Oliwer är precis där han ska vara. Han fick göra vissa ”övningar” för att visa att han förstår instruktioner och kan utföra de handlingar som han fått instruktioner om. Som exempel kan nämnas att han skulle peka på sig själv och på en docka var olika kroppsdelar är, bygga och riva torn, sparka på boll, rita med krita, berätta vad olika djur heter och hur de låter. Man kollar även av att talet har kommit igång, även om man i detta stadium inte bryr sig om uttal. Och visst kan man lugnt säga att Oliwer pratar. Hela besöket igenom njöt vi föräldrar och höjde lite förvånat på ögonbrynen vid ett par tillfällen, då vi inte var medvetna om exakt allt som Oliwer behärskar.

Onsdagen den 7 maj var det sedan dags för utvecklingssamtal på förskolan. Oliwer visar att han trivs på förskolan och är omtyckt av andra barn. Han leker gärna med äldre barn och det verkar som om han har fått en ”bästis”. Oliwer trivs så bra att han även där vågar vara sig själv och visar sin bestämdhet och sitt humör. Förskollärarna ser hans utveckling vad gäller exempelvis ritteknik, talet och förståelse. Han har dock kommit ifrån det här med att använda bestick vid måltider, vilket de nu har börjat ”tjata” lite om. Oliwer gillar musik och att dansa och hans favoritmusik är ”Bä bä vita lamm” och ”Pippi Långstrump”.

Nu inväntar vi bara utveckling vidare vad gäller Oliwers rygg…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: