Oliwer Lundberg

Det blir inte alltid som man tänkt sig…

Malmö del femtielva eller nåt…

på 20 april, 2015

En gång i halvåret sen innan Oliwer var ett år gammal, gör familjen Lundberg en resa till Inga Marie Nilssons gata i Malmö. Första stoppet brukar nu alltid bli på nr 49 för att röntga ryggen och andra stoppet brukar därefter bli på nr 22 för att träffa läkaren, som har ett namn som mamma Linda tycker påminner om en seriefigur. 🙂 Allt detta med anledning av Oliwers extra halva kota i ryggraden. Domen efter dessa besök brukar bli att vi ses om ett halvår igen.

Röntgen brukar alltid gå bra, Oliwer har enbart någon enstaka gång varit ledsen i samband med att detta ska genomföras. Antingen är Oliwer så van vid vården nu eller så är det helt enkelt så att tuffa killar klarar allt.

IMG_6324

Här nedan ser ni en bild på Oliwers krokiga ryggrad till följd av denna extra halva kota. Bilden längst till vänster är tagen strax innan Oliwer fyllde ett år och bilden längst till höger är tagen idag. Man behöver inte vara utbildad läkare för att kunna se att det har förändrats på 2,5 år. Man skulle kunna tro att Oliwer har besvär av detta, men vi som dagligen upplever en studsboll här i huset vet att så inte verkar vara fallet.

FullSizeRender

I ovanstående text stod det många ”brukar”, för idag var inte allt som det brukar. Ett stort undantag var ju att vi fick träffa läkaren före utsatt tid, inte som det brukar vara 15 minuter efter utsatt tid. Fast det största undantaget var att läkaren nu anser att det börjar bli dags att plocka ut denna extra halva kota. Så för att undvika att andra kotor påverkas, vilket de snart gör, så blir det operation i höst. Efter operation ska korsett bäras en tid och Oliwer måste vara ”sjukskriven” 2-3 veckor. Så nu är det skarpt läge helt plötsligt…

Okej, avslutar med ett litet erkännande. Anledningen till att det gick extra bra på röntgen idag, kan ha något att göra med att lilleman visste att ett stort paket väntade på honom hemma. 😉

IMG_6321

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: