Oliwer Lundberg

Det blir inte alltid som man tänkt sig…

Around the sound

på 16 juli, 2015

Idag har familjen Lundberg haft en riktig familjedag. Oliwer uppskattade verkligen att åka tåg och båt förra sommaren, så vi beslutade oss för att göra om det om än i något större skala. Biljetter för att kunna åka Öresund rundt, eller som de kallar det på engelska Around the sound, införskaffades och datum bestämdes till idag den 16 juli.

IMG_7160

Alla var vi redo för ett äventyr som skulle ta oss ut på det blå, på två olika sätt.

IMG_1961

IMG_7108

Resan tog sin början i Helsingborg, där vi hoppade på tåget som skulle ta oss till Malmö och vidare till Köpenhamn via Öresundsbron. Enbart mamma Linda har tidigare tagit den vägen över havet.

IMG_7110

IMG_7126

IMG_7127

Att åka tåg över bro över vatten var ett moment som Oliwer längtade efter och till slut nådde vi ju dit. Och glädjande nog så fanns det inget troll under bron när nu ”de tre bockarna bruse” åkte däröver.

IMG_7131

IMG_7133

Väl i Köpenhamn blev det dags för lite paus från tågåkande och dags att få lite frisk luft och magen full av mat. Men innan dess blev det lite pappa-mys.

IMG_7138

IMG_7142

Lunchen intogs på Jensen böfhus och Oliwers mat var den enda vi lyckades fånga på bild innan den var uppäten. Han åt Galakse-gnavere, Laser-pinde och Tomat-splat. Till det drack han apelsinjuice. Mamma och pappa åt varsin Australian Rump och till det drack de varsin 75:a.

IMG_7144

IMG_7145

IMG_7143

Resan fortsatte sedan på ett nytt tåg som skulle ta oss till Helsingör. Såna här tuffingar kunde man finna på det tåget.

IMG_7154

Ännu en gång skulle vi sedan ta oss över vattnet för att åter äntra svensk mark (ja, Skåne är svenskt) och det gjorde vi genom att ta färjan mellan Helsingör och Helsingborg.

IMG_7155

IMG_7157

På färjan köptes det gottis och ni som känner denna familj väl kan säkert lista ut vilken förpackning som är till vilken medlem i familjen.

IMG_7171

Även om resan därefter var över, så betydde inte det att tågrelaterade saker var över. Grabbarna bus tog sedan en utflykt till Biltema (mamma Linda fick inte följa med) vilket ledde till ett inköp av en ny bro, en hängbro, till Oliwers tågbana. Ni skymtar den till höger på nedanstående bild, för givetvis skulle det byggas en tågbana efter hemkomst.

IMG_1969

Men tågen överges när möjligheten att titta på traktor dyker upp. Det är lycka för en fordonsintresserad kille på snart 4 år att bo precis vid en åker, speciellt när det är dags för att lägga in rundbalar, glädjande nog i rosa färg.

IMG_1970

IMG_7166

Behöver vi säga att nattningen gick rätt snabbt ikväll? Tror en liten kille var trött och nöjd med dagen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: