Oliwer Lundberg

Det blir inte alltid som man tänkt sig…

Blandad kompott

på 21 september, 2015

Nu var det ett tag sedan vi uppdaterade er om vad som händer och sker i Oliwers vardag, så här kommer en salig blandning.

Vi börjar med det tråkiga så har vi det avklarat. Natten mellan den 3-4 september hade Oliwer svårt att komma till ro och svårt att sova. Han pekade även på ett öra och sa att han hade ont. På morgonen den 4 september var tempen 37,7 och vi valde att stanna hemma från dagis men även att ringa Vårdcentralen med anledning av örat. Väl på Vårdcentralen hade tempen stigit till 39,6, sänkan var förhöjd, ingen halsinfektion men väl något som inte såg ut som det skulle i örat. Sköterskan vi träffade tyckte att även läkaren skulle ta sig en titt, men tyvärr fick vi då vänta i upp emot en timme. I väntan på läkaren fick vi ge Oliwer febernedsättande samt dryck. Sätta Oliwer upp efter det gick inte, utan han slocknade där på britsen.

IMG_7801

IMG_7805

När läkaren väl kollat på örat, så konstaterades att det var hål på trumhinnan och vätska rann. Så penicillin blev utskrivet och det gjorde att Oliwer piggnade till snabbt.

Något desto roligare är att Oliwer har börjat intressera sig för spel och då inte spel i tekniska prylar. Vi spelar spel som exempelvis Uno Moo, In i stallet, Var är katten, Memory samt fiskespel. Oliwer är duktig på att följa de regler som finns (inte ofta han försöker hitta på egna regler) och vänta på sin tur. Det märks tydligt när han vinner och än så länge är han en okej förlorare. 🙂

IMG_7874

IMG_7785

IMG_7862

Att pussla är fortfarande lika kul tycker Oliwer och han är inte sen att utmana sina föräldrar. Det är väl rätt tydligt vem som inte vann? 😉

IMG_7791

Men det blir även spel på iPad, vilket har utvecklat nya förmågor hos honom. Han ritar även på iPad och då kan det se ut så här:

FullSizeRender (2)

Slutligen kan vi berätta att denna snart 4-åriga kille även fått hjälpa sin mamma att klara av en läxa på en utbildning som hon går genom jobbet. Hjälpen bestod av att vara ett spöke, något som för mamma är en påhittad figur, precis som Mållgan är i Alfons Åberg-böckerna.

IMG_7848

I övrigt flyter allt på bra, på dagis och i utvecklingen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: